Leeds United aast op Gyrano Kerk

Credits: Marco Oomen Fotografie

Gyrano Kerk stond nadrukkelijk in de belangstelling vanuit de Serie A. Cagliari en Hellas Verona hoopten op de handtekening van de pijlsnelle aanvaller. Het is echter Leeds United dat er volgens De Telegraaf met Kerk van door gaat. De Engelse promovendus is het met FC Utrecht bijna eens over de transfervoorwaarden.

Cagliari deed al een bod. Leeds United pakte echter door en kijkt met de Premier League gelden niet op een miljoentje meer of minder. De ploeg van manager Marcelo Bielsa vindt het dan ook geen probleem om circa 10 miljoen euro voor Kerk neer te tellen. Het is nu wachten of Cagliari met een verhoogd bod in de Domstad zal terugkeren. Cagliari heeft grote ambities. In dat perspectief moeten ook de aankopen van Razvan Marin (Ajax) en Diego Godin (Inter) worden gezien.

Niet voor niets was Kerk al mondeling akkoord met Cagliari over een meerjarig contract. Leeds United kan deze contractvoorwaarden echter evenaren. Kerk ligt bij FC Utrecht nog een contract tot de zomer van 2023. Het is onbekend wie FC Utrecht op het oog heeft als vervanger van Kerk. Afgelopen seizoen scoorde hij 10 keer en gaf hij 7 assists in 24 competitieduels.