Leeds United pikt Summerville op bij Feyenoord

Zonder in Rotterdam-Zuid door te breken heeft Crysencio Summerville zijn transfer naar de Premier League te pakken. De komst van jeugdinternational werd vandaag officieel aangekondigd door Leeds United.

Nadat Summerville met Feyenoord niet tot een akkoord kon komen over een nieuwe verbintenis, besloten de Rotterdammers hem op de transferlijst te zetten. Daarmee voorkwam Feyenoord een transfervrij vertrek. Het contract van Summerville liep namelijk volgend jaar zomer af. Leeds United was er net als een aantal andere Engelse clubs als de kippen bij om tot een vergelijk te komen.

Het is officieel niet bekend hoeveel Feyenoord ontvangt voor de aanvaller. De verwachting is dat dit circa 1 miljoen euro zal zijn. De achttienjarige aanvaller tekende bij de Engelse promovendus een driejarig contract.

Summervill speelde geen enkele officiële wedstrijd voor Feyenoord. De afgelopen anderhalf jaar verhuurde Feyenoord de achttienjarige aanvaller aan FC Dordrecht en ADO Den Haag. Vorig seizoen kwam Summerville 21 keer in actie voor ADO Den Haag in de Eredivisie.