Leidt nieuwe eigenaar Burnley vertrek Erik Pieters in?

Moet Erik Pieters zich zorgen gaan maken? Burnley lijkt op korte termijn in Amerikaanse handen te komen. De investeerders willen vervolgens in januari met manager Sean Dyche direct de transfermarkt op.

Burnley is op dit moment de nummer zeventien van de Premier League. Aan het einde van het seizoen zou dat handhaving betekenen. De voorsprong op Fulham is echter slechts twee punten. Er is ALK Capital, de beoogde nieuwe eigenaar van Burnley, veel aangelegen om ook de komende jaren actief te zijn in de Premier League. Manager Sean Dyche heeft al te horen gekregen dat hij in januari geld kan uitgeven. De grote vraag is er voldoende kapitaal is om spelers te halen die het verschil op Turf Moor gaan maken.

ALK Capital staat onder leiding van Alan Pace. Dat is geen onbekende in de voetbalwereld. Eerder was hij voorzitter van het Amerikaanse Real Salt Lake. Nu zou hij na de MLS ook in de Premier League impact willen maken. Het betekent wel een einde van Mike Garlick. Op dit moment bezit hij nog circa 50% van alle aandelen. Daarnaast is het de vraag of er niet spelers overbodig worden. De 32-jarige Pieters ligt nog tot het einde van het seizoen vast. Wel heeft Burnley nog een optie voor nog een jaar.

Erik Pieters had afgelopen weekend pas zijn derde basisplaats van dit seizoen, en zijn eerste sinds eind oktober. Op bezoek bij Leeds United werd nipt verloren (1-0). De achttienvoudig international is dus al geen vaste waarde. Met de nieuwe transfergelden komt de positie van Pieters bij Burnley nog meer onder druk. Pieters heeft altijd aangegeven graag zijn loopbaan af te willen sluiten bij FC Utrecht. Na FC Utrecht was Pieters actief bij PSV, Stoke City en Amiens.