Loodzware loting voor Ajax en PSV vrouwen in CL

De vrouwen van PSV en Ajax hebben in de Women’s Champions League loodzwaar geloot. De PSV vrouwen nemen het bij hun debuut in de Champions League op tegen FC Barcelona. Ajax Vrouwen gaat strijden tegen de koploper van Duitsland, Bayern München.

In tegenstelling tot bij de mannen is bij de vrouwen de groepsfase van de Champions League geschrapt. In totaal strijden 32 teams in de Women’s Champions League. Dat gebeurt op basis van knockout rondes. Voorafgaand aan de loting had de UEFA al laten weten dat PSV Vrouwen kon loten tegen Olympique Lyon (Frankrijk), FC Barcelona (Spanje), Fortuna Hjørring (Denemarken) en FC Zürich (Zwitserland). Zowel Lyon als Barcelona behoren tot de absolute top van het Europese vrouwenvoetbal.

Met FC Barcelona treft PSV Vrouwen de finalist van 2019. Afgelopen seizoen werd het Barça van Lieke Mertens in de halve finale uitgeschakeld door Olympique Lyon. De Franse topploeg wist de afgelopen vijf jaar de Champions league te winnen. In totaal legde het in de afgelopen tien jaar maar liefst zeven keer beslag op de titel.  PSV begint tegen FC Barcelona met een uitwedstrijd op 9 of 10 december.  Een week later is in Eindhoven de return.

Ook voor Ajax wacht een enorm lastige opgave. Het wacht twee wedstrijden tegen het Bayern München van Lineth Beerensteyn, de spits van de Oranje Leeuwinnen. Bayern Munchen strandde afgelopen siezoen in de kwartfinales.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Voetbalnieuws Site: Loodzware loting voor Ajax en PSV vrouwen in CL | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!
  2. Ajax Nieuws Online: Loodzware loting voor Ajax en PSV vrouwen in CL | Al het Ajax nieuws en video' s

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.