Luciano Slagveer schiet club voor het eerst Europa in

Twitter @PuskasAENG

Luciano Slagveer is een gevierd man in Hongarije. De buitenspeler schreef historie met Puskás Akadémia. Die club haalde met de derde plaats de hoogste positie ooit in haar clubhistorie. Dat betekent komend seizoen ook nog eens Europees voetbal.

De 26-jarige Slagveer verruilde in januari zijn jeugdliefde FC Emmen voor Puskás Akadémia. Bij die ploeg tekende hij afgelopen weekend als invaller voor de winnende goal in het treffen met Honvéd (2-1). Dat deed Slagveer zes minuten voor tijd. Bij rust stond het al 1-1. Achteraf was een zege niet nodig. De naaste belager van Puskás Akadémia, nummer vier Mezökövesd, verloor op bezoek bij kampioen Ferencváros met 1-0. Dat betekent komend seizoen voor Puskás Akadémia en Slagveer voorronde Europa League.

“Het is de hoogste ranking ooit van deze club, maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat we Europees voetbal hebben gehaald”, aldus Slagveer in gesprek met RTV Drenthe. De aanvaller had afgelopen weekend geen basisplaats. Slagveer: “Dat had een tactische reden omdat zij met vijf verdedigers speelden.” Slagveer speelde in 2020 al 16 duels (2 goals, 3 assists) voor Puskás Akadémia in de Hongaarse Nemzeti Bajnokság. Puskás Akadémia bestaat pas sinds 2005.

Naast Slagveer staat ook Yoëll van Nieff en oud-Eredivisie speler Thomas Meißner onder contract bij Puskás Akadémia. Meißner speelde in de Eredivisie voor ADO Den Haag en Willem II. De derde plaats werd zondagavond gevierd als een kampioenschap.