Lucratief avontuur lonkt voor Tim Matavz

Vitesse keuken kampioen divisie

Tim Matavz lijkt zijn nadagen van zijn loopbaan te slijten in de zandbak. De transfervrije aanvaller is op weg naar Abu Dabi. De Sloveense aanvaller besloot eerder dit jaar zijn aflopende verbintenis met Vitesse niet te verlengen. Nu is hij volgens De Gelderlander in gesprek met Al-Wahda uit de Verenigde Arabische Emiraten.

De 31-jarige aanvaller uit Slovenië kan in de Verenigde Arabische Emiraten een meerjarig contract tekenen. Eerder speelde Matavz in Nederland voor FC Groningen, FC Emmen en PSV. In het buitenland was de aanvaller actief bij FC Augsburg, Genoa en FC Nürnberg. Vorig jaar leek Matavz nog op weg naar Turkije. Topclub Besiktas was het al eens met Vitesse en Matavz, maar toenmalig trainer Leonid Slutsky sprak zijn veto uit.

Matavz komt hoogstwaarschijnlijk Mark Wotte tegen. Momenteel is de 59-jarige Wotte nog Hoofd Opleidingen bij de club uit Abu Dabi. Onze landgenoot is echter in gesprek om de vacante trainerspositie in te vullen. Meest bekende speler van de club is Paul-José Mpoku. In januari verruilde de aanvaller Standard Luik voor Al-Wahda.