Lucratieve deal met TOTO lonkt voor vijf clubs

Op termijn wordt de Nederlandse gokmarkt open gegooid. De verwachting is dat de kansspelautoriteit vanaf 1 januari 2021 TOTO het alleenrecht ontneemt. TOTO is op dit moment in onderhandelingen met vijf clubs over een lucratieve sponsordeal.

Volgens het Algemeen Dagblad is de enige legale aanbieder van sportweddenschappen in Nederland, de TOTO, in gesprek met Willem II, FC Twente, FC Utrecht, Sparta Rotterdam en ADO Den Haag over sponsoring. De onderhandelingen zouden volgens de krant al in de afrondende fase zijn. De clubs praten over sponsorcontracten van vijf jaar, dat levert de clubs individueel 200.000 tot 300.000 euro op. Een enorm bedrag voor deze clubs.

In ruil voor de sponsoring krijgt de TOTO haar eigen logo op de mouw van de wedstrijdshirts. Daarnaast krijgt de bookmaker ook de mogelijkheid om ‘gokactiviteiten rond de wedstrijden van de betrokken clubs te ontplooien’. TOTO sorteert daarmee voor op een mogelijke uitspraak van de Nederlandse kansspelautoriteit. Het hoopt met deze stap buitenlandse concurrenten als Unibet, Bet365, Bwin en Ladbrokes te slim af te zijn. Die zijn momenteel nog in overtreding wanneer ze hun gokdiensten op de Nederlandse markt aanbieden.