Luhukay vertrekt al weer bij St. Pauli

Jos Luhukay is niet langer trainer van FC St. Pauli. De 57-jarige oefenmeester had nog een eenjarig contract bij de tweede club van Hamburg. In onderling overleg zijn club en trainer een vroegtijdige ontbinding overeengekomen.

St. Pauli had een zeer teleurstellend seizoen in de Tweede Bundesliga achter de rug. Pas in de slotfase van de competitie verzekerde men zich pas van nog een seizoen op het tweede niveau in Duitsland. Het eindigde veertiende. Daarnaast boterde het niet tussen Luhukay en de selectie, als ook tussen de Limburger en de clubleiding. Een breuk leek daarmee aanstaande.

Directeur Andreas Bornemann van FC St. Pauli op de clubsite: “Jos heeft er terecht op gewezen dat hij hier is gekomen in de vinger op de zere plek te leggen. Dat deed hij, misschien voor onze clubs soms weleens te veel.” Tegelijkertijd geeft Bornemann ook te kennen dat hij blij is dat Luhukay een aantal jonge spelers in het elftal heeft gebracht. “We zullen hier in de toekomst van blijven profiteren.”

Jos Luhukay was eigenlijk zijn gehele trainersloopbaan actief in Duitsland. Zo was hij in het verleden trainer bij Paderborn, Borussia Mönchengladbach, Augsburg, Hertha BSC en VfB Stuttgart. In 2018 volgde een Engels avontuur bij Sheffield Wednesday. Sinds april 2019 was hij actief bij cultclub FC St. Pauli.