Maken Nederlandse clubs kans op supertalent Stevanović?

Nederlandse clubs mogen hopen op Filip Stevanović. Het grote talent uit Servie staat namelijk op het punt om door Manchester City te worden gekocht van Partizan Belgrado. Manchester City zou maar liefst acht miljoen euro over hebben voor de achttienjarige buitenspeler.

Stevanović kwam dit seizoen al tien keer in actie voor Partizan in de Super liga Srbije, het hoogste niveau van Servië. Daarin kwam hij drie keer tot scoren. Ook was hij al actief in de Europa League. Al in 2018 maakte Stevanović zijn debuut in het eerste elftal van Partizan Belgrado. Zijn echte doorbraak kwam vorig seizoen. Toen scoorde hij 10 keer in 27 duels.

Het is dan ook niet gek dat Manchester City de concurrentie te snel af wil zijn. Door hem nu al vast te leggen, nog een seizoen te laten rijpen bij Partizan ligt een verhuur in 2021-2022 voor de hand. De Eredivisie lijkt dan een hele serieuze optie. FC Twente, FC Utrecht en PEC Zwolle hebben allen een uitstekende band met Manchester City. NAC Breda lijkt geen optie zo lang deze actief zijn in de Keuken Kampioen Divisie. De liefde tussen beide clubs is ook enigszins bekoeld.

Een andere optie voor Manchester City ligt net over de grens. Sinds deze zomer is Lommel SK onderdeel van de City Football Group. Mocht die club promoveren naar de Jupiler Pro League dan is ook dat een reëele optie. Lommel SK staat ondanks miljoenen aan investeringen slechts vierde in de Proximus League. De achterstand op koploper Seraing is zeven punten.