Manager Van Aken en Pelupessy aan de kant gezet

Het zijn moeilijke tijden voor Sheffield Wednesday. De Engelse club van onze landgenoten Joost van Aken en Joey Pelupessy heeft afscheid genomen van manager Garry Monk.

Door eerdere financiële malversaties begonnen The Owls dit seizoen met twaalf punten in mindering aan het Championship seizoen. Vorige week werd duidelijk dat deze straf is gehalveerd naar min zes punten. Na elf wedstrijden staat Sheffield Wednesday mede door deze puntenstraf op de voorlaatste plaats in de Championship. Met slechts zes punten. En dat is in de ogen van het bestuur te weinig. Hierdoor moet Monk het veld ruimen.

Op papier doet alleen het Derby County van Philip Cocu doet het slechter. Die vergaarden vijf punten na elf duels. Dat overigens zonder puntenstraf. De promovendi Wycombe Wanders (7 punten) en Coventry City (8) doen het iets beter dan beide voetbalbolwerken. De achterstand van Sheffield Wednesday op nummer twintig, Nottingham Forest, is zes punten. In Engeland degraderen de nummers 22, 23 en 24 uit de Championship naar League One.

Joost van Aken en Joey Pelupessy zijn beide basisspelers bij Sheffield Wednesday. Beide hebben een aflopend contract in Engeland.