Marko Vejinovic zegt FC Volendam af

Credits: Marco Oomen Fotografie

Marko Vejinovic maakt niet zijn rentree op de Nederlandse velden bij FC Volendam. De dertigjarige middenvelder trainde enige tijd mee met de selectie van FC Volendam. Trainer Wim Jonk laat aan NH Sport weten dat Vejinovic er niets voor voelt om een contract te tekenen.

Jonk in gesprek met NH Sport: “Marko heeft voor zichzelf besloten een andere keuze te maken en dat is zijn goed recht natuurlijk. Hij blijft tot het einde van deze maand meetrainen en dan gaat hij zijn heil ergens anders zoeken. Zijn ambities liggen nog op een hoger niveau, dat heb je te respecteren. Ik snap dat dit een stap terug is in zijn beleving. Wij zien uiteraard andere mogelijkheden, maar dat is toch het gevoel van de speler zelf.”

Vejinovic zit zonder club nadat hij zijn contract bij het Poolse Arka Gdynia liet ontbinden. Toen Vejinovic er tekende waren er grote ambities en speelde Vejinovic daarin een grote rol. Nadat de eigenaar de geldstroom dichtdraaide werd het sportief minder. Vorig seizoen begon Vejinovic nog goed. Hij scoorde 8 keer. Naar mate het seizoen vorderde en de geldstroom opdroogde ging het bergafwaarts. In de laatste acht duels van het seizoen werd Vejinovic nog maar één keer als basiskracht gebruikt. Voor die periode was hij onomstreden.

Eerder speelde Vejinovic voor Heracles Almelo, Vitesse, Feyenoord en AZ. Vejinovic behoort ook tot onze top 10 transfervrije Nederlandse spelers.