Marktplaats & Catawiki: iedereen wil iets van Maradona

Er is een run ontstaan op memorabilia van Maradona. Op site als Markplaats en Catawiki is een bloeiende handel ontstaan. Eigenlijk is alles wat met Maradona te maken heeft populair.

Er is online letterlijk van alles te vinden van Diego Maradona. Volgens Marktplaats zijn de meest gewilde items (gesigneerde) voetbalshirts, posters, dvd’s en voetbalplaatjes. Marktplaats stelt dat er op ‘een normale dag’ gemiddeld zo’n zeven keer wordt gezocht op Maradona. Na zijn overlijden is dat flink opgelopen. Inmiddels ligt het gemiddelde op 1400 keer per dag. En volgens Markplaats volgen er bijna dagelijks tientallen nieuwe producten.

Op Catawiki wordt op dit moment een ingelijst en gesigneerd shirt van Maradona geveild. Inmiddels wordt hier al ruim 3.000 op geboden. Ook zo blijft de legende van Pluisje voorlopig nog springlevend.

Afgelopen weekend speelde Napoli al in hun vierde shirt. Die shirts lagen al enige tijd klaar als ode voor Maradona en Argentinië. Er is veel vraag naar deze shirts. Deze zijn echter nog niet verkrijgbaar bij Napoli en sponsor Kappa.