Mattheij verlaat Sparta voor Bulgaars avontuur

Bron: Marco Oomen Fotografie

Jurgen Mattheij heeft zijn buitenlandse avontuur te pakken. De 27-jarige verdediger was in zijn loopbaan tot dusver enkel actief bij Rotterdamse clubs. Hij verruilt nu zijn geliefde havenstad voor de hoofdstad van Bulgarije. Het Algemeen Dagblad stelt dat Mattheij een contract heeft getekend bij CSKA Sofia.

Mattheij speelde maar liefst acht seizoenen voor Excelsior. Het afgelopen seizoen kwam hij uit voor Sparta Rotterdam. Na een aflopende verbintenis op Het Kasteel wordt Bulgarije zijn volgende bestemming. Sparta had graag willen verlengen met Mattheij maar de verdediger had al lange tijd zijn zinnen gezet op een buitenlandse transfer. Vandaag nam hij dan ook afscheid van zijn Sparta ploeggenoten. CSKA Sofia heeft het nieuws nog niet officieel aangekondigd. Het is dus onbekend voor hoe lang Mattheij in Bulgarije tekent.

Ook Bradly van Hoeven vertrekt bij Sparta. Go Ahead Eagles heeft de buitenspeler voor komend seizoen gehuurd. Van Hoeven kwam afgelopen seizoen met name uit voor Jong Sparta dat uitkwam in de Tweede Divisie. Van Hoeven heeft in Spangen nog een contract tot de zomer van 2021.