Maximale boete voor Van der Water

Foto: Marco Oomen Fotografie

Het gedrag van Silvester  van der Water heeft hem de hoogst mogelijke boete bij Heracles Almelo opgeleverd. De aanvaller heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Orlando City SC. Om die reden had hij zich afgelopen zaterdagavond via WhatsApp afgemeld bij trainer Frank Wormuth.

Van der Water liet door zijn gedrag zijn teamgenoten in de steek. Heracles Almelo kon hierdoor niet over de 23-jarige aanvaller beschikken in het uitduel met Willem II. Vandaag meldde Van der Water zich bij Heracles en ging met de clubleiding om de tafel. Dat leverde naast de maximale boete ook een dag vrij af op. Van der Water hoeft zich morgen namelijk niet te melden bij Heracles. Woensdag volgt er een nieuw gesprek tussen beide partijen.

“Kijken we hoe we met elkaar verder gaan. Het initiatief daarvoor ligt bij hem”, aldus technisch directeur Tim Gilissen op de website van Heracles.  De club heeft als standpunt dat de aanvaller de hele club ‘in de steek heeft gelaten’. Gilissen: “Dat is niet te accepteren. Iedereen zet zich maximaal in voor de club, zeker in deze periode. Van die saamhorigheid moeten we het ook hebben. Dat Silvester zich nu, in tegenstelling tot de openingswedstrijd tegen ADO Den Haag, van een verkeerde kant heeft laten zien past daar niet bij. Daarom hebben we hem de maximale boete opgelegd.”

De best mogelijke oplossing zou zijn als Orlando City met een verbeterd aanbod in Almelo aan klopt. Een eerste bod werd door Heracles Almelo nog geweigerd.