Meer aandacht voor Eredivisie Vrouwen

Marco Oomen Fotografie

Er komt meer aandacht voor de Eredivisie Vrouwen op televisie. FOX Sports zal voortaan elke zondag om 12.15 uur een wedstrijd live uitzenden. Op 6 september wordt gestart met de topper tussen Ajax en FC Twente.

Het live uitzenden van een wedstrijd uit de Eredivisie Vrouwen is een primeur. Elke zondag wordt een treffen live uitgezonden op Fox Sports. Ook zal de NOS tijdens de Studio Sport een samenvatting van dat duel uitzenden. De NOS heeft ook de kans om af en toe een wedstrijd op zondagmiddag live uit te zenden. Alle overige wedstrijden worden op vrijdag gespeeld, deze wedstrijden wordt in samenvattingsvorm ook door Fox Sports online gezet.

De Eredivisie Vrouwen kreeg deze zomer een ware kwaliteitsimpuls door de terugkeer van drie Oranje Leeuwinnen. Sari van Veenendaal, Mandy van den Berg (beiden PSV) en Stefanie van der Gragt (Ajax) spelen komend seizoen weer in de Eredivisie Vrouwen. De competitie bestaat uit acht clubs: ADO Den Haag, Ajax, vv Alkmaar, Excelsior, sc Heerenveen, PEC Zwolle, PSV en FC Twente.