Miami FC aast op Steven Berghuis

Inter Miami FC maakt werk van Steven Berghuis. Miami FC is de club van David Beckham en is onlangs begonnen aan haar eerste seizoen in de MLS. De ambities in Florida zijn groot. Blaise Matuidi en Gonzalo Higuaín maakten al de overstap naar Miami. Nu moet Berghuis de volgende zijn die de oversteek maakt.

Volgens Voetbal International wil Miami FC de aanvoerder van Feyenoord verleiden voor een transfer in januari 2021. Steven Berghuis heeft bij Feyenoord nog een contract tot de zomer van 2022. Vorig jaar tekende Berghuis een sterk verbeterd contract bij Feyenoord. Het maakte Berghuis één van de best betaalde spelers in de Eredivisie. Hiermee wist Feyenoord de aanvaller uit de handen van PSV te houden. Het betekent nu wel dat Berghuis voor een kleine vergoeding uit De Kuip kan vertrekken. Deze ligt ergens tussen de 8 en 12 miljoen euro. Bij een binnenlandse transfer ligt de transfersom hoger.

De lage transferclausule is al langer voer voor speculatie. Steven Berghuis blijft vooralsnog rustig onder de gehele situatie.  Het is nog maar de vraag of Berghuis een transfer naar de MLS ziet zitten. De aanvaller wil graag nog eens in een Europese topcompetitie spelen.  Eerder liep een avontuur bij Watford uit op een teleurstelling. Bij Feyenoord