Michel Vorm kijkt terug op Spurs: ‘Vrienden voor het leven’

De loopbaan van Michel Vorm is voorbij. De ervaren doelman zette eerder deze maand een punt achter zijn carrière. Vandaag keek de vijftienvoudig international nog een keer terug met De Telegraaf.

De 37-jarige Vorm in gesprek met De Telegraaf: “De sfeer werd er allesbehalve leuker op en gezelligheid is wel iets waar ik veel waarde aan hecht. Samen met Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Mousa Dembélé en Christian Eriksen vormde ik jarenlang de breakfast-club, waarmee we elke ochtend voor de training gezellig een hapje aten. Zelfs dat kon niet meer.”

Vorm zag zichzelf als een verbinder in de selectie. Regelmatig nodigde hij de selectie van Tottenham bij hem uit. “De ene keer organiseerde ik een pokertoernooi of barbecue. De andere keer zorgde ik voor een complete set-up in mijn kelder, zodat we met z’n allen konden gamen. Iedereen was welkom en de meesten kwamen ook. We hadden zo’n mooie en hechte kern. We konden ook goede, serieuze gesprekken over het leven met elkaar voeren.”

Deze zomer liep Vorm uit zijn contract. Dat was ook al in de zomer van 2019. Na een zware blessure van Hugo Lloris werd Vorm weer met open armen ontvangen. Vorm: “Dat doen ze niet als je een klootzak of middelmatige speler bent. Uiteindelijk heb ik bij Spurs zoveel bijzondere dingen meegemaakt. Van de opening van het nieuwe miljardenstadion tot de Champions League-finale. Ik heb er mogen werken met trainers als Mauricio Pochettino en José Mourinho. Jonge spelers als Harry Kane en Dele Alli heb ik groot zien worden. En ik heb er vrienden voor het leven aan overgehouden.”

Vorm speelde in zijn loopbaan voor FC Utrecht, FC Den Bosch, Swansea City en Tottenham Hotspur.