Mohammed Osman wil in Europa blijven

Mohammed Osman weet nog niet waar zijn toekomst ligt. De middenvelder van Heracles Almelo wil graag een stap omhoog maken en hield de boot voor een contractverlenging al snel af.  Interesse van zijn oude club Vitesse is na de technische machtswisseling bekoeld, maar Osman hoeft nog niet zenuwachtig te worden.

De 26-jarige Osman heeft al te boek gestaan als een groot talent. Bij Vitesse brak hij niet door maar via Telstar en de afgelopen twee seizoenen wist hij zich alsnog te onderscheiden. Niet alleen op het veld met Heracles, maar ook in zijn wedstrijden voor het Syrische nationale team. Er is nu vooral veel belangstelling uit die regio’s, zo meldt Voetbal International. Osman: “In het Midden-Oosten en Azië kom ik vrij gemakkelijk aan een club. De clubs weten hoe ik speel. Ik heb een Nederlandse opleiding genoten, maar een Syrisch paspoort. In veel landen mag je maar een maximaal aantal Europeanen opstellen.”

Osman vervolgt: “We hebben een paar clubs on hold gezet. Toen Heracles er nog alles aan deed om te verlengen, kon ik al tekenen in Azië. Ik ben 26 jaar en weet dat ik nog beter kan. Ik heb geweldige jaren gehad bij Heracles en wil nu dat volgende stapje maken. In Nederland of anders in Europa.” Vooralsnog maakt de middenvelder zich geen zorgen over zijn toekomst ondanks het uitblijven van een akkoord. “Dat komt uiteindelijk wel goed. Ik heb me goed ontwikkeld. Deze periode is ergens ook wel leuk. Clubs die interesse hebben, mensen die je mogelijk gaan bellen. Uiteindelijk komt de juiste club wel voorbij. Het is vooral belangrijk dat het totale plaatje klopt.”