Monaco wil Musaba stallen bij Cercle Brugge

Anthony Musaba verruilde deze zomer NEC voor AS Monaco. De Monegasken telden 2,5 miljoen euro voor de aanvaller neer. De kans is echter zeer groot dat Musaba komend seizoen niet in de Ligue 1 speelt maar in de Belgische Jupiler Pro League.

Het afgelopen seizoen maakte Musaba indruk in de Keuken Kampioen Divisie. Hij scoorde als buitenspeler negen keer namens NEC. Komend seizoen mag hij het gaan proberen bij Cercle Brugge. Volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad wil AS Monaco haar Belgische satellietclub minimaal drie talentvolle spelers sturen. Twee namen die nadrukkelijk aan Cercle Brugge worden gelinkt zijn Giulian Biancone en Anthony Musaba.

Biancone is een 20-jarige rechtsback uit Frankrijk. Het afgelopen seizoen was Biancone al een vaste waarde bij Cercle Brugge. Biancone kwam afgelopen seizoen tot 25 duels voor De Vereniging. De negentienjarige Musaba gaat nu mogelijk dezelfde weg bewandelen. Een verhuur aan Cercle Brugge was voor Van Hecke (NAC Breda) eerder de reden om een transfer naar Monaco te blokkeren. Musaba ziet een overgang naar Brugge wel zitten.

Volgend seizoen is Paul Clement de trainer van Cercle Brugge. De Engelsman assisteerde eerder Carlo Ancelott bij Paris St.-Germain, Real Madrid en Bayern München. De ambities in Brugge zijn dan ook groot.