Mooie transfer voor Merel van Dongen

Oranje Leeuwin Merel van Dongen maakt een mooie stap binnen Spanje. De verdediger verruilt Sevilla voor Madrid. Om precies te zijn: Real Betis voor Atlético Madrid.

De 27-jarige verdediger speelde twee jaar bij Betis. Nu is het tijd om voor een Spaanse topclub te gaan spelen. Van Dongen in gesprek met de NOS: “Dit is voor mij de perfecte stap. Ik wil gewoon graag alles uit mijn carrière halen en met de Olympische Spelen en het EK voetbal volgend jaar is het goed voor mij om op zo’n hoog niveau te kunnen voetballen.”

Met Atlético Madrid gaat Van Dongen spelen voor een absolute topclub in Spanje. Die club eindigde het afgelopen seizoen als tweede achter kampioen FC Barcelona. Atlético Madrid werd drie keer kampioen van Spanje. Ter vergelijking, Real Betis eindigde als twaalfde in een competitie van zestien clubs. Van Dongen komt in Madrid niet meer collega-international Sari van Veenendaal tegen. De keepster van Oranje verruilt deze zomer Atlético Madrid voor de vrouwen van PSV. Van Dongen speelde al 41 keer voor Oranje.