Mulder niet eens met De Mos: Wellenreuther wél een topkeeper

Foto credits: Video Eredivisie CV

Aad de Mos serveerde de nieuwste aankoop van Anderlecht, Willem II-doelman Timon Wellenreuther, volledig af. Een andere Nederlandse voetbalanalist in Belgische dienst, Youri Mulder, ziet juist voldoende kansen voor de Duitse doelman.

De voormalig international en analist van Ziggo is het absoluut niet eens met De Mos die gisteren aangaf dat Wellenreuther niet van het niveau van Anderlecht is. Mulder verwacht dan ook niet dat de overstap van een relatief kleine club (Willem II) naar de Belgische topclub voor de Duitser een probleem is. Mulder tegenover Sporza: “Niet een van de grootste ploegen in Nederland, maar ze hebben wel een heel goed seizoen achter de rug. Achterin waren ze heel stabiel, met weinig tegengoals. Dat is toch ook mede te danken aan de keeper. Wellenreuther heeft een goed seizoen doorgemaakt bij Willem II, dat leuk en attractief voetbal speelt. Hij is het gewoon om met grote ruimtes voor zich te spelen. Daar is hij goed in. Hij is een keeper die op de Duitse leest geschoeid is. Op zijn lijn is hij echt goed.”

Opvallend genoeg komt Wellenreuther uit de opleiding van Schalke 04, een club die Mulder ook jarenlang vertegenwoordigde in de Bundesliga. “Daar hebben ze een traditie in het opleiden van goeie keepers”, alduis Mulder. “Hij had het even wat moeilijk in het begin van zijn carrière, maar hij is uitgegroeid tot een rustige keeper. Ik vind het een goeie keuze voor Anderlecht.” Met name ook omdat Vincent Kompany van meevoetballende keepers houdt gaat Mulder hier verder op in. “Een niet-meevoetballende doelman, dat bestaat tegenwoordig niet meer. Wanneer je als keeper niet goed kunt voetballen, kom je er niet meer doorheen. Buiten de 16 voetballen, dat kan hij wel. Dat is hij gewend van bij Willem II.”

Wellenreuther kan in de ogen van Mulder uitgroeien tot een topkeeper. Mulder: “Anderlecht heeft wel twee goeie keepers nu, maar wellicht zullen ze Van Crombrugge verkopen. Ik denk niet dat Wellenreuther het type is dat zomaar tevreden zal zijn met de tweede plek. Die zal de strijd wel aangaan. Maar dat Anderlecht hem gehaald heeft, zal wel als vervanger zijn van Van Crombrugge. Die staat niet voor niks op verschillende lijstjes. Wellenreuther zal zich nog moeten ontwikkelen, maar hij kan ook een topkeeper worden. Hij is nog maar 24 en kan alleen nog maar beter worden.”