MVV verwelkomt Finse rechtsbuiten

Bron: Marco Oomen Fotografie

MVV heeft haar eerste versterking voor komend seizoen binnen. De selectie van Darije Kalezic verwelkomt de Finse buitenspeler Timo Stavitski. De Limburgers hebben de aanvaller voor één seizoen gehuurd van het Franse SM Caen.

De 21-jarige Stavitski heeft al heel wat clubs achter zijn naam staan. Bij het Finse Rovaniemen Palloseura, of kortgezegd RoPS, brak hij definitief door. Het deed Caen besluiten om in 2018 ruim 600.000 euro voor hem te betalen. Hij werd direct verhuurd aan het Kroatische Osijek. Afgelopen seizoen speelde hij op huurbasis bij zijn oude club RoPS. Die beide verhuurperiodes liepen echter op weinig uit. Toch maakte hij sinds de start van de voorbereiding indruk op de technische staf van MVV.

Technisch directeur Ron Elsen tegenover 1Limburg: “Timo is een snelle, behendige buitenspeler die veel kwaliteiten bezit. Helaas heeft hij wat pech gehad na zijn transfer naar SM Caen. Bij MVV Maastricht kan hij laten zien wat hij in zijn mars heeft en zijn carrière weer nieuw leven in blazen. Hij is een talentvolle jonge speler die zich in de Keuken Kampioen Divisie verder kan ontwikkelen.”