Na Stijn is ook broer Dries Wuytens op zoek naar nieuwe club

Dries Wuytens hoopt op een terugkeer naar de Nederlandse of Belgische competitie. De dertigjarige Wuytens speelde de afgelopen periode voor het Israëlische Sektzia Nes Ziona. Hij gaat zijn aflopende verbintenis niet verlengen.

Wuytens (29) kan dus net zoals zijn broer Stijn (30) op zoek naar een nieuwe club. Stijn Wuytens besloot eerder niet in te gaan op een nieuw contractvoorstel van AZ. Dries Wuytens in gesprek met Het Belang van Limburg: “Ik wilde altijd al een buitenlands avontuur en ben blij dat het Israël werd. Dit was een leuke ervaring, maar ik moet ook aan mijn gezin denken. We hebben twee kinderen, een derde is op komst. Zij hebben het afgelopen half jaar les gevolgd in een Hebreeuwse school en het niveau van het onderwijs hier is niet te vergelijken met dat in België. Ik keer liever terug naar België of Nederland.”

De centrale verdediger speelde sinds 2019 in Israël. Met Sektzia Nes Ziona vecht Dries Wuytens tegen degradatie. Het staat op het hoogste niveau van dat land op een dertiende plaats. De Ligat Ha’al heeft slechts veertien clubs. Er wordt na 26 duels een kampioens- en degradatie poule gespeeld. Eerder kwam hij uit voor het Belgische Beerschot en in ons land voor Willem II, Heracles Almelo en Sparta Rotterdam.