NAC Breda en RKC Waalwijk ruilen aanvallers

Opvallend nieuws uit Noord-Brabant. Daar ruilen NAC Breda en RKC Waalwijk namelijk hun aanvallers. Mario Bilate trekt van RKC Waalwijk naar NAC Breda, terwijl Finn Stokkers de omgekeerde weg bewandelt. Stokkers was de eerste twee competitieduels bij NAC Breda nog basiskracht.

Voor de 24-jarige Stokkers lag in Waalwijk een tweejarig contract klaar. Frank van Mosselveld van RKC Waalwijk: ‘‘Op ’t moment dat NAC Breda zijn concrete interesse toonde voor Mario Bilate, hebben wij van de gelegenheid gebruik gemaakt om tegelijkertijd Finn Stokkers over te nemen. In de persoon van Finn Stokkers halen we een speler in huis die dichterbij de eigenschappen van een spits komt zoals wij binnen RKC Waalwijk nastreven. Met de komst van Finn zijn we nog niet klaar op de transfermarkt. Ons streven is om de spitspositie dubbel te bezetten.”

De 29-jarige Bilate speelde de afgelopen twee seizoenen uit voor RKC Waalwijk. Hierin kwam hij in 38 officiële duels tot 10 doelpunten. Daarbij moet worden gezegd dat die doelpunten al in zijn eerste seizoen in de Keuken Kampioen Divisie werden gescoord. Afgelopen seizoen kwam hij in 17 duels tot geen enkel doelpunt. Afgelopen seizoen was de in Moskou geboren aanvaller ook aanvoerder van RKC Waalwijk. Eerder kwam Bilate uit voor Sparta Rotterdam, Dundee United, FC Den Bosch en FC Emmen.

NAC Breda-trainer Maurice Steijn: “Met Mario halen we een ander type spits in huis. Een balvaste, sterke spits. Hier waren we al enige tijd naar op zoek en we zijn dan ook erg blij dat we hem mogen verwelkomen. Met al zijn ervaring denken we  dat we met Bilate er bij weer een mooie stap hebben gezet in het vormen van de selectie.”