NAC Breda heeft international Curacao op proef

NAC Breda geeft Michaël Maria de kans een contract te verdienen. De 25-jarige linksback Maria is transfervrij en kan dus op ieder gewenst moment tekenen. NAC Breda wil echter in januari wanneer de transfermarkt opent eerst nog een aantal spelers van de hand doen. Gisteren trainde hij al voor het eerst mee.

In januari zal Javier Noblejas (27) of Jethro Mashart (20) uit het Rat Verlegh Stadion moeten vertrekken. Beide spelers hebben sowieso een aflopende verbintenis in Breda. Mashart kwam dit seizoen al tot acht duels, vaak als invaller. De situatie van Noblejas is redelijk uitzichtloos. De Spanjaard zal zich dat zelf ook beseffen. En dus is de 25-jarige Maria nadrukkelijk in beeld. Dat is niet voor het eerst. Afgelopen zomer was er ook al contact tussen beide partijen. Trainer Maurice Steijn in gesprek met BN De Stem: “Het is een interessante speler, anders hadden we in juli/augustus niet naar hem geïnformeerd.”

Uiteindelijk besloot NAC Breda niet toe te happen omdat er nog een aantal andere backs onder contract staan. Steijn: “Dat stond nog los van Leigh. Rondom Mashart en Noblejas was er wat belangstelling. Pas als één van die twee weg zou gaan, wilden we Maria aan de groep toevoegen. Via zijn zaakwaarnemer heeft hij nu gevraagd of hij zijn conditie op peil mag houden. Wat het uiteindelijk oplevert, gaan we zien.”

Maria genoot zijn opleiding bij PSV en kwam de afgelopen jaren uit voor een groot aantal verschillende clubs. Zo speelde hij voor VFL Bochum (2. Bundesliga), Sonnenhof Grossaspach (3. Liga), Erzgebirge Aue (2. Bundesliga), FC Twente (eerste divisie), Charlotte Independence (United Soccer League Championship) en Adelaide United (A-League). In de tussentijd is hij ook uitgegroeid tot international van Curacao. Inmiddels staat de teller op 19 interlands.

Maurice Steijn tegenover BN De Stem: “Maria oogt fit, vorige week is hij nog met het Curaçaose elftal op pad geweest. Ik ken hem nog uit de periode bij FC Twente, dat is ons bijgebleven. Maria staat stevig op zijn benen, maar is vooral voetballend erg goed. Mocht er wat gebeuren met Mashart of Noblejas, hebben we straks in ieder geval iemand achter de hand. Als blijkt dat hij het heel goed doet, kunnen we er ook voor kiezen hem te houden en een ander weg te doen.”