NAC Breda verwelkomt Engelse proefspeler

Een opvallende naam bij NAC Breda. Het heeft Darren Raekwon McIntosh-Buffonge ofwel DJ Buffonge op proef, zo meldt BN De Stem.

De 21-jarige middenvelder gaat mee op trainingskamp en zal woensdag ook minuten maken in een oefenduel tegen de amateurs van Baronie. De Engelsman met wortels in Antigua en Barbuda speelde vijf jaar in de jeugdopleiding van Fulham en later vier jaar Manchester United. Het afgelopen seizoen speelde hij drie duels in de Italiaanse Serie B voor Spezia Calcio en één duel op huurbasis voor US Pergolettese 1932. Bij Spezia Calcio heeft hij nog een eenjarig contract.

NAC Breda heeft vandaag ook de komst van Moreno Rutten afgerond. De verdediger tekende in Noord-Brabant een driejarig contract. Rutten stond ook in de belangstelling van zijn oude club VVV Venlo. Eerder speelde Rutten in de jeugd van Willem II en Feyenoord. Hij speelde in de eerste elftallen van FC Den Bosch, VVV Venlo en het Italiaanse Crotone. Bij die laatste club liet hij eerder dit jaar zijn contract ontbinden.