NAC Breda wil shoppen bij competitiegenoot

Foto: Marco Oomen Fotografie

NAC Breda staat op het punt om Jan Paul van Hecke te verkopen aan Brighton & Hove Albion. De Brabanders zijn van plan de vrijgekomen transfergelden te benutten voor een aantal gerichte investeringen.

Volgens BN De Stem is NAC Breda van plan om Kaj de Rooij los te weken bij FC Eindhoven. Er zou inmiddels zelfs al een bod op de talentvolle linksbuiten zijn gedaan. De Rooij was afgelopen seizoen goed voor 6 goals en 7 assists in 25 duels. Makkelijk zal het echter niet worden om de negentienjarige vleugelaanvaller bij FC Eindhoven los te weken. Ook FC Utrecht en PSV hebben belangstelling.

Met name stadsgenoot PSV is zeer concreet. De Rooij zal moeten aansluiten bij de selectie van Jong PSV en zodoende net als bij FC Eindhoven én NAC Breda actief zijn in de Keuken Kampioen Divisie. PSV kan echter ook aanbieden dat De Rooij regelmatig kan aansluiten bij trainingen van het eerste elftal. Trainer Roger Schmidt kan hem een mooi plan van aanpak schetsen.

FC Eindhoven hanteert een vraagprijs van circa 400.000 euro. Volgens ingewijden zou FC Eindhoven echter toehappen bij een bedrag tussen 250.000 tot 300.000 euro. FC Eindhoven moet namelijk flink snijden in het spelersbudget. Aanvankelijk zou dat van 1.3 miljoen euro naar 900.000 euro gaan. Nu zou er al een plan zijn om dat naar 700.000 euro te verlagen. NAC Breda kan daarmee indirect FC Eindhoven een oplossing bieden. De Rooij heeft nog een eenjarig contract bij FC Eindhoven.