NAC legt doelman vast en raakt doelman kwijt

NAC Breda heeft zich versterkt met Roy Kortsmit. De 28-jarige doelman tekende in Noord-Brabant een tweejarig contract. De voormalig doelman van Sparta zat zonder club en kon derhalve transfervrij worden opgepikt.

Trainer Maurice Steijn op de website van NAC Breda: ”Toen het bericht binnenkwam over een mogelijk vertrek van Bart, zijn we direct gaan schakelen. Ik ben dan ook blij dat we vrijwel direct een vervanger hebben gevonden. Roy is een uitstekende keeper met al heel wat jaren ervaring, daarnaast is het ook gewoon een goede gozer. Met Roy hebben een goede stand-in voor Nick gevonden.”

Roy Kortsmit: ”Ik ben vooral heel erg blij en trots om voor deze schitterende club te mogen spelen. Ik heb al een aantal Avondjes NAC meegemaakt dus ik weet hoe de sfeer is, maar ik kan niet wachten om het Avondje NAC mee te maken als speler van NAC.”

Overigens raakte NAC Breda ook een jonge doelman kwijt. De talentvolle doelman Bart Verbruggen werd namelijk door Anderlecht opgepikt. De achttienjarige Verbruggen had in Breda nog een tweejarig contract en hierdoor ontvangt het een transfersom.