Nationale team Suriname krijgt steeds meer vorm

Het nationale team van Suriname krijgt steeds meer vorm. Steeds meer spelers met Surinaamse roots kiezen voor een interlandloopbaan bij  ‘Natio’. Sheraldo Becker is de laatste de zijn ja-woord heeft gegeven.

Het Twitter account SurinamCol heeft de huidige opties voor bondscoach Dean Gorré op een rijtje gezet. Bekende namen zijn naast Becker onder andere Chery, Dankerlui en Alberg. Daarmee heeft Suriname weer iets te kiezen. Dat biedt perspectief voor de kwalificatiewedstrijden voor het WK van 2022 in Qatar. Suriname heeft geloot tegen de Kaaimaneilanden, Aruba, Bermuda en Canada. Daarbij is Canada uiteraard de grote favoriet. Nagenoeg de hele selectie van Canada speelt in de MLS. Alphonso Davies (Bayern) is uiteraard de absolute sterspeler.

De kans is zeer groot dat Shaquille Pinas de volgende wordt die voor Suriname gaat uitkomen. Het zou voor Suriname een enorme opsteker zijn richting de wedstrijden tegen Canada. De aanvoerder van ADO Den Haag zou dan na Sheraldo Becker de tweede ‘grote’ naam zijn die kiest voor Natio. De Surinaamse voetbalbond heeft de hoop op meer bekende namen nog niet opgegeven.