NEC hoopt publiekslieveling te verleiden tot terugkeer

Credits: Marco Oomen Fotografie
In Nijmegen gaat een hardnekkig gerucht in het rond. Volgens Omroep Gelderland zou Edgar Barreto graag terug willen keren naar de Nijmeegse club. Barreto is nog altijd een van de favorieten van de NEC fans.
De inmiddels 35-jarige Barreto heeft zijn contract bij Sampdoria laten ontbinden. De middenvelder uit Paraguay heeft er nooit een geheim van gemaakt ooit nog te willen terugkeren. Barreto heeft volgens Omroep Gelderland zijn huis in Nijmegen aangehouden. Ook de clubleiding ziet een terugkeer wel zitten. De grote vraag is of  de 61-voudig international van Paraguay financieel haalbaar is. Van een transfersom is in ieder geval al geen sprake meer.
De voormalig publiekslieveling speelde in Nijmegen tussen 2003 en 2007. Als speler van NEC was hij voor Paraguay actief op de Olympische Spelen in Athene in 2004 en het WK voetbal in Duitsland in 2006. NEC was zijn eerste club buiten Paraguay. Op het Nijmeegse middenveld maakte hij grote indruk en was er voldoende belangstelling. Uiteindelijk viel de keuze op de toenmalige Serie A club Reginna. Het Italiaanse leven beviel hem klaarblijkelijk goed. Want na Reginna speelde hij ook nog voor Atalanta Bergamo, Palermo en Sampdoria.