NEC hoopt transfervrij vertrek jeugdinternational te voorkomen

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

NEC lijkt serieus rekening te moeten houden met een vertrek van één van haar grootste talenten. De pas achttienjarige Syb van Ottele loopt in Nijmegen uit zijn contract. Een transfervrij vertrek dreigt.

Van Ottele voetbalt nu nog voor een jeugdcontract bij NEC. Ondertussen heeft hij al de nodige basisplaatsen achter zijn naam staan. De jeugdinternational speelde als centrale verdediger al zes duels in de Keuken Kampioen Divisie. Eerder in het seizoen kwam Van Ottele ook al als defensieve middenvelder in actie. De teller staart daarmee op negen duels op het tweede niveau van ons land.

Zijn contractsituatie én zijn spel heeft nu geleid tot interesse. Het zorgt voor onrust bij de clubleiding van NEC. Een aantal clubs houdt de situatie nauwlettend in de gaten. SC Heerenveen lijken het meest concreet. De Friezen zouden een kleine transfersom willen betalen om Van Ottele al een half jaar eerder naar het Abe Lenstra Stadion te halen. Tegelijkertijd kan Van Ottele bij NEC de komende maanden juist nog meer ervaring in een eerste elftal opdoen.