NEC houdt Vet in Keuken Kampioen Divisie

Credits: Marco Oomen Fotografie

Javier Vet blijft dan toch in Nederland actief. De 27-jarige middenvelder staat op het punt om een contract te tekenen bij NEC, zo meldt Omroep Gelderland. Vet besloot eerder zijn aflopende contract bij De Graafschap niet te verlengen en kan dus transfervrij de overstap naar Nijmegen maken.

Vet was de afgelopen twee seizoenen een belangrijke speler voor De Graafschap. De voormalig speler van Almere City was met De Graafschap tot overeenstemming gekomen over een nieuwe verbintenis bij promotie naar de Eredivisie. Zoals we allemaal weten promoveerde De Graafschap niet vanwege het vroegtijdig beëindigde seizoen.  Vet ging vervolgens rustig achterover zitten. Belangstelling uit Engeland werd uiteindelijk nooit concreet, terwijl hij zelf een overgang naar Polen en Armenië niet zag zitten.

Nu kiest Vet dus voor een nieuwe club in de Keuken Kampioen Divisie. Omroep Gelderland stelt dat de aanstaande komst van Vet mede is ingegeven door de blessuregevoeligheid van routinier Edgar Barreto. Naast Vet en Barreto kunnen ook Jordy Bruijn, Dirk Proper en Syb van Ottele als centrale middenvelder spelen.

Update: NEC heeft op dinsdag aangekondigd dat Vet een contract tot het einde van het seizoen heeft getekend. Het is onbekend of er clausules zijn opgenomen voor een langer dienstverband.