NEC mag blijven dromen van verloren zoon

De supporters van NEC mogen blijven dromen over een terugkeer van Edgar Barreto. De 35-jarige middenvelder ziet een terugkeer naar Nijmegen zitten, zo laat hij weten in De Gelderlander.

Na de uitbraak van het coronavirus leverde Barreto zijn aflopende verbintenis bij Sampdoria direct in. Barreto speelde ruim vijf jaar bij de club uit Genua. In het seizoen 2019-2020 kwam hij nauwelijks in actie door tal van blessures. Tel daarbij op dat Barreto volgende maand ook nog eens 36 wordt. De vraag is dan of Barreto nog wel van meerwaarde is. Barreto in De Gelderlander: “Ik heb altijd als een prof geleefd. Ik heb weinig gespeeld, maar elke dag getraind. Ik voel me hartstikke goed.”

Geld is voor de voormalig international van Paraguay niet het belangrijkste. “Dat hoeft een akkoord met NEC niet in de weg te staan”, stelt Barreto in De Gelderlander. ,,Het gaat ook om andere dingen. Om een gevoel. Ik heb het altijd prima naar mijn zin gehad in Nijmegen. We hebben er een huis. Drie appartementen die ik verhuur. Mijn vrouw en kinderen vinden het elke keer weer leuk als we even in Nijmegen zijn. We zijn in 2012 voor het laatst in Paraguay geweest. Maar als ik twee dagen vrij ben, gaan we altijd even terug naar Nijmegen. Terug naar NEC. Ik wil nog zeker twee jaar voetballen. Jonge spelers op weg helpen in hun carrière. En het hoogste trainersdiploma halen. Dat kan allemaal bij NEC. Laat ze maar bellen. Ik sta open voor een gesprek.”

Baretto speelde maar liefst 61 keer voor Paraguay. In Nijmegen speelde hij tussen 2003 en 2007. Als speler van NEC was hij voor Paraguay actief op de Olympische Spelen in Athene in 2004 en het WK voetbal in Duitsland in 2006. NEC was zijn eerste club buiten Paraguay. Op het Nijmeegse middenveld maakte hij grote indruk en trok hij naar de toenmalige Serie A club Reginna. Het Italiaanse leven beviel hem klaarblijkelijk goed. Want na Reginna speelde hij ook nog voor Atalanta Bergamo, Palermo en Sampdoria.