NEC sluit verloren zoon weer in de armen

NEC heeft beet. Edgar Barreto keert terug op de Nederlandse velden. Bij de club waar hij zijn Europese avontuur ooit begon. De zestigvoudig international van Paraguay tekende voor een seizoen in Nijmegen met de optie op nog een jaar. De 36-jarige middenvelder denkt nog lang niet over afbouwen.

Barreto heeft na zijn vertrek uit NEC en Nederland zijn huis in Nijmegen altijd aangehouden. Dat was al in 2007 dat hij weg ging. Het is goed mogelijk dat de middenvelder na zijn actieve loopbaan met zijn gezin ook in Nederland zal blijven. NEC wil hem direct al de kans bieden om ervaring op te gaan doen in de jeugdopleiding van de Nijmeegse club.

Afbouwen wil Barreto zeker nog niet. De middenvelder begint dan ook graag aan het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie met NEC. Barreto in gesprek met de website van NEC: “Ik voelde dat ik nog niet klaar was om te stoppen met mijn carrière”, laat hij weten aan de clubkanalen. “Ik ben fit en wilde mijn ervaring uitdragen naar jonge spelers. Ik kreeg daarbij verschillende aanbiedingen van clubs, maar het plan van NEC sprak me het meest aan.”

Tussen 2004 en 2007 speelde Barreto met NEC in de Eredivisie. Dat is wat hij nu ook nastreeft. “Ik ben nog altijd erg ambitieus en wil strijden voor het hoogst haalbare. Ik waardeer het enorm dat ik kan terugkeren bij NEC. In Nijmegen, de stad waar ik van houd en waar ik graag ben met mijn familie. Dit voelt als thuiskomen.”