NEC verlengt met pechvogel

Norbert Alblas leek een mooie loopbaan tegemoet te gaan. De doelman doorliep de jeugdopleiding van Ajax, schopte tot eerste doelman van Jong Ajax en maakte vervolgens de stap naar NEC. Het seizoen 2018-2019 begon hij als eerste doelman en toen ging het helemaal mis.

De inmiddels 25-jarige doelman kwam tot slechts zes duels voor NEC, daarna hielden twee zware blessures hem buiten de lijnen. Toch heeft NEC voldoende vertrouwen in de voormalig jeugdinternational. Alblas is namelijk weer helemaal hersteld en NEC ging in gesprek over een nieuw contract. Komend seizoen mag Alblas de concurrentie aangaan met de 27-jarige Mattijs Branderhorst die afgelopen seizoen eerste keeper was.

Het is nog onbekend wie volgend jaar de keeperstrainer zal zijn van Norbert Alblas, Matthijs Branderhorst en Job Schuurman. Gábor Babos vervulde die rol het afgelopen seizoen. De Hongaarse keeper trekt echter naar NAC Breda om de naar Anderlecht vertrokken Jelle ten Rouwelaar op te volgen. Volgens De Gelderlander is oud-doelman Marco van Duin nu de meest voornaamste kandidaat.