Nederlands duo bij Owls krijgen opnieuw nieuwe manager

Het zijn roerige tijden voor Joost van Aken en Joey Pelupessy. Onze landgenoten zijn bij Sheffield Wednesday actief in de Engelse Championship. Gisteren werd al de tweede manager van het seizoen ontslagen.

‘The Owls’ begonnen het seizoen met Gary Monk als manager. De oefenmeester werd echter na elf competitieduels ontslagen. De ervaren Tony Pulis, cult-manager na Stoke City, nam het over. Ook Pulis kon het tij niet keren. Met Pulis aan het roer won Sheffield Wednesday slechts één keer in tien competitieduels. Daarnaast werd er vier keer gelijk gespeeld. Onacceptabel in de ogen van eigenaar en miljardair Dejphon Chansiri. Dus ook Pulis werd op straat gezet. Opvallend genoeg pakte Sheffield Wednesday uit de laatste twee duels vier punten.

De 26-jarige Van Aken was een vaste waarde bij zowel Monk als Pullis. De 1.93 meter lange verdediger miste alleen door een rode kaart een aantal duels. Van Aken hoopt zich de komende periode bij andere clubs in de kijker te spelen. Hij heeft een aflopende verbintenis. Ook de 27-jarige Joey Pelupessy heeft een aflopend contract. De voormalig speler van Heracles Almelo had onder Pullis de afgelopen drie duels een basisplaats.

Voormalig assistent van Mourinho moet nieuwe manager worden

Volgens Engelse media is José Morais de beoogde nieuwe manager. Morais was jarenlang een trouwe assistent van Mourinho bij Real Madrid, Inter en Chelsea. Later stond hij op eigen benen. Morais is momenteel werkzaam in Zuid Korea bij Jeonbuk Hyundai Motors. Met die club werd hij de afgelopen twee jaar kampioen in de Koreaanse K-League. Sheffield Wednesday zou de aanstelling nog voor het einde van het kalenderjaar willen afronden.

Sheffield Wednesday staat op de 23ste plaats in de Championship. De nummer 22, 23 en 24 degraderen. De achterstand op nummer 21, Rotherham United, is drie punten. Rotherham United heeft echter nog wel twee duels in te halen. Nottingham Forest, de nummer 20, heeft evenveel wedstrijden gespeeld, en vijf punten voorsprong. Vanavond speelt Sheffield Wednesday een thuiswedstrijd tegen Middlesbrough.