Nederlands getint MLS wil in juni weer hervatten

Credits: FC Cincinnati

De Amerikaanse profcompetitie MLS overweegt het lopende seizoen te hervatten in Orlando (Florida). Het is mogelijk om in Florida gebruik te maken van de sportfaciliteiten van Disney en een aantal stadions. Alle duels worden uiteraard zonder publiek gespeeld.

In tegenstelling tot Europese competities, als de Eredivisie, Bundesliga of Premier League, zijn er in de Verenigde Staten pas twee speelrondes afgewerkt. Toch wil de MLS in juni de competitie hervatten. Alle spelers, coaches en ondersteunend personeel zouden dan moeten verblijven in de buurt van Disney World. In totaal gaat het dan om ruim duizend personen die in dit resort moeten verblijven. Spelers zouden twee of drie familieleden met zich mee mogen nemen. Als de situatie in Amerika weer verbetert, zouden de teams terug mogen keren naar hun eigen stad en daar de wedstrijden zonder publiek vervolgen.

Er zal worden opgestart met trainingen en oefenwedstrijden. Deze wedstrijden worden dan gespeeld ESPN Wide World of Sports zodat zendgemachtigde ESPN eenvoudig deze duels ook op televisie kan brengen. Vorige week gingen in Florida al een aantal voorzieningen open. Ook vonden de eerste profsporten, in de vorm van evenementen van vechtsportsorganisatie UFC, plaats.

De MLS wordt voor Nederlandse voetbalfans steeds aantrekkelijker. Topclub Atlanta United wordt gecoacht door Frank de Boer, terwijl Jaap Stam sinds deze week de scepter zwaait over FC Cincinatti. In totaal zijn 10 Nederlandse spelers actief in de MLS. Het gaat om Kenneth Vermeer  (Los Angeles FC), Elroy Room, Vito Wormgoor (beide Columbus Crew), Alexander Buttner (New England Revolution), Kelvin Leerdam (Seattle Sounders), Danny Hoesen (San Jose Earthquakes), Johan Kappelhof (Chicago Fire), Maikel van der Werff, Siem de Jong en Jurgen Locadia (allen FC Cincinatti)