Nederlands getinte MLS nadert ontknoping

Jonathan Mehring / Red Bull Content Pool

De Amerikaanse Major League Soccer eindigt haar ontknoping. Na de laatste speelronde is het nu tijd voor de playoffs. Er zijn nog een aantal landgenoten die strijden om de MLS Cup en zich daarmee de beste van de Verenigde Staten mag noemen.

In totaal waren er het afgelopen seizoen 11 Nederlandse spelers actief in de MLS. Voor het Nederlands getinte FC Cincinnati zit het seizoen er al op. De ploeg van trainer Jaap Stam en spelers als Jurgen Locadia, Siem de Jong en Maikel van der Werff maakte een zeer teleurstellend seizoen door. Ook voor Johan Kappelhof (Chicago Fire) en Kai Koreniuk (LA Galaxy) zijn er geen officiële wedstrijden meer in november.

Voor alle andere Nederlandse spelers in de MLS is er nog iets om voor te spelen. Zo speelt de 31-jarige Alexander Büttner met New England Revolution nog een extra voorronde om de playoffs vanuit de Eastern Conference te bereiken. Dat moet gebeuren via het Canadese Montreal Impact. Daarna volgt een wedstrijd tegen Philadelphia Union. Bij die club speelt Jamiro Monteiro.

In de eerste ronde van MLS playoffs is er zelfs een Nederlands onderonsje met als inzet een halve finale plek. Het gaat om het treffen tussen Kelvin Leerdam en Kenneth Vermeer. Leerdam speelt bij topclub Seattle Sounders, terwijl Vermeer keept bij Los Angeles FC. Seattle Sounders won afgelopen jaar nog de MLS Cup. Ook in 2016 pakte het de titel.

Een andere interessante wedstrijd is het Nederlands getinte Columbus Crew tegen New York Red Bulls. Bij The Black & Gold staan Eloy Room en Vito Wormgoor onder contract. Columbus Crew eindigde in de reguliere competitie van de Eastern Conference als derde. New York Red Bulls als zesde. Daarmee heeft Columbus Crew het thuisvoordeel. Tot slot neemt Danny Hoesen het met San Jose Earthquakes op tegen Sporting Kansas.

De MLS playoffs staan voor 21, 22 en 24 november op het programma. De finale van de MLS Cup wordt gespeeld op 6 december.

https://twitter.com/MLS/status/1325616731587489793