‘Nicolas Tagliafico kost 25 miljoen euro’

Credits: Marco Oomen Fotografie

Nicolas Tagliafico en zijn entourage weten waar zij aan toe zijn. Volgens het Argentijnse AS heeft Ajax te kennen gegeven de linksback voor een bedrag 25 miljoen euro zijn transfer te gunnen.

Tagliafico stond in de zomer van 2019 al dichtbij een vertrek uit de Amsterdam ArenA. Door de uitgaande transfers van Lasse Schone, Frenkie de Jong en Mathijs de Ligt wilde Ajax echter niet nog een vierde sterkhouder laten gaan. Technisch directeur Marc Overmars ging voor een transfer leggen maar schotelde Tagliafico wel een nieuw verbeterd contract voor. Beide partijen kwamen toen ook overeen dat Ajax zich in de zomer van 2020 soepel zou opstellen. Dat gaat nu dus ook daadwerkelijk gebeuren.

Een groot aantal Europese topclubs zijn op zoek naar een nieuwe linksback. Naast Tagliafico liggen ook Alejandro Grimaldo (Benfica) en Alex Telles (FC Porto) goed in de markt. Beide spelers hebben echter een duurder prijskaartje. Het is ook een van de redenen dat Paris Saint German de transfer van de 27-jarige Telles heeft doorgedrukt. FC Porto vraagt meer dan 35 miljoen euro voor de Braziliaanse international. Ook de 24-jarige Grimaldo is geen goedkope back. De Spanjaard staat er ook in eigen land goed op bij de topclubs.

Ajax betaalde in de winter van 2018 ‘slechts’ 4 miljoen euro aan het Argentijnse Indepediente. Tagliafico groeide met zijn drive, verdedigende kwaliteiten en doelpunten als linksback al snel uit tot een vaste waarde. De verdediger werd zelfs een vaste waarde in het nationale elftal van zijn land. Bij afwezigheid van Lionel Messi droeg hij zelfs de aanvoerdersband. Nu lijkt het te komen tot een transfer naar een absolute topclub. Naast Paris Saint Germain worden in de wandelgangen ook Chelsea, FC Barcelona en Atletico Madrid genoemd. Vorig jaar toonde Atletico Madrid ook al serieuze belangstelling.

Het is overigens nog onduidelijk wie Tagliafico in Amsterdam moet opvolgen.