Nieuw buitenlands avontuur voor Van Rhijn

Credits: Marco Oomen Fotografie

De loopbaan van Ricardo van Rhijn zit al een tijdje in het slop. Toch hoeft de rechtsback niet te wanhopen dat hij komend seizoen zonder club komt te zitten. De 29-jarige verdediger geniet buitenlandse belangstelling.

Van Rhijn heeft een aflopende verbintenis bij SC Heerenveen. In Friesland hoopte Van Rhijn zijn loopbaan nieuw leven in te blazen, maar kwam dit opnieuw niet echt van de grond. Hij speelde in het afgebroken seizoen 2019-2020 18 competitieduels. Eigenlijk is Van Rhijn al sinds zijn vertrek bij Ajax zoekende. Bij Club Brugge en later AZ was Van Rhijn nooit langer dan een half jaar een vaste basiskracht.

Door zijn CV hoeft hij over buitenlandse belangstelling niet te klagen. Het Griekse Panathinaikos en het Israelische Maccabi Haifa zouden volgens Voetbal International belangstelling hebben. Bij beide clubs zijn al hele wat Eredivisie-bekenden actief. Bij Panathinaikos gaat het om Yassin Ayoub en Bart Schenkeveld treffen, terwijl Aitor Cantalapiedra deze zomer FC Twente zal verruilen voor deze Griekse topclub. In Israël zouden Tjaronn Chery, Nikita Rukavytsya, Trent Sainsbury en Yanic Wildschut ploeggenoten kunnen worden.