Nieuw Engels avontuur lonkt voor Van La Parra

Rajiv Van La Parra lijkt toch niet terug te keren naar de Eredivisie. De clubloze buitenspeler lijkt opnieuw aan de slag te gaan in Engeland. Vanuit de Championship is er volgens Voetbal International belangstelling van Swansea City, Queens Park Rangers, Reading en Ipswich Town.

De 29-jarige buitenspeler zit al sinds april zonder club. Nadat hij eerder in het seizoen 2019-2020 met Rode Ster Belgrado in de groepsfase van de Champions League uitkwam, liet hij in april zijn contract ontbinden. Van La Parra wachtte vervolgens geduldig op zijn kans. Daarmee lag met name de focus op een terugkeer naar Engeland. Het is ook van de redenen waarom Van La Parra onder andere PEC Zwolle aan het lijntje hield en bijvoorbeeld het Mexicaanse Pachuca weigerde.

De oud-jeugdspeler van Feyenoord is al geruime tijd weg uit Nederland. Nadat hij de jeugdopleiding van Feyenoord verruilde voor het Franse Caen keerde hij in 2011 terug naar Nederland. Na drie seizoenen bij SC Heerenveen volgden Wolverhampton Wanderers, Brighton & Hove Albion, Huddersfield Town en Middlesbrough. Dat leverde 114 duels in de Championship en 38 in de Premier League op. Van La Parra wil dat aantal nu graag gaan uitbreiden.

Vandaag sluit de binnenlandse transfermarkt in Engeland. De clubs uit Engeland kunnen transfervrije spelers, zoals Van La Parra, echter nog op een later moment binnenhalen.