Nieuwe Saudische transfer voor El Jebli

Fotocredits: @albatinclub

Youssef El Jebli heeft een transfer gemaakt in de Saudi Professional League. De aanvallende middenvelder heeft Al-Faisaly Harmah verruild voor Al-Batin.

De 27-jarige El Jebli stroomde pas op late leeftijd het betaald voetbal in. Aanvankelijk speelde hij in de derde divisie bij FC Lienden en combineerde hij dat met een bijbaantje bij de Albert Heijn. De Utrechter met Marokkaanse roots verruilde uiteindelijk in 2015 FC Lienden voor De Graafschap. Daar maakte de creatieve middenvelder na een moeizame aanloop veel indruk. Het leidde vorig jaar zomer tot een lucratief contract bij Al-Faisaly uit Saudi Arabië. Daar maakte hij indruk getuige zijn 9 goals en 8 assists in 29 duels.

Nu maakt El Jebli een opvallende transfer. Hij maakt de overstap naar Al-Batin, een van de kleinste clubs in de Saudi Professional League. Dat deed hij samen met Khaleem Hyland. De Jamaicaans international bewandelt ook dezelfde weg van Al-Faisaly naar Al-Batin. Het duo vertegenwoordigd gezamenlijk een transferwaarde van 2.15 miljoen euro. Ter vergelijking, de volledige selectie van Al-Batin is na de komst van het tweetal op Transfermarkt 4.08 miljoen waard. Het is onbekend hoe lang El Jebli bij Al-Batin heeft getekend.