Nieuwe impuls voor Eredivisie Vrouwen

Credits: Marco Oomen Fotografie

De Eredivisie Vrouwen krijgt opnieuw een enorme impuls. Recordinternational Sherida Spitse vervolgt haar loopbaan namelijk bij Ajax Vrouwen. Ajax kwam tot een vergelijk met het Noorse Vålerenga. Spitse sluit per 1 januari aanstaande aan. Er is een akkoord over een contract tot de zomer  van 2022.

De dertigjarige Spitse begon haar loopbaan bij SC Heerenveen. Tussen 2012 en 2020 was ze afwisselend actief bij FC Twente en een aantal Noorse clubs. Nu keert de recordinternational definitief terug naar de Nederlandse velden. Spitse werd met de Oranje Leeuwinnen in 2017 Europees Kampioen en in 2019 was ze WK-finalist.

Spitse op Ajax.nl: “De reden om voor Ajax te kiezen, was omdat we niet meer honderd procent gelukkig waren in het buitenland. Vervolgens kwam deze optie voorbij. Ik ben zelf altijd fan van Ajax geweest. Om dan nu zelf het shirt te gaan dragen, is hartstikke mooi.”

Daphne Koster, manager Ajax Vrouwen: “Ik ken bijna geen speelster die zo’n goede trap heeft. Het rendement van Sherida is zó hoog. Dan mag je van geluk spreken als je zo’n speelster straks in je team hebt. Langzamerhand begint het team steeds meer vorm te krijgen. De komst van Stefanie van der Gragt afgelopen zomer gaf al een enorme boost. Als je het hebt over echt karakters in je elftal, dan horen Stefanie en Sherida wel in dat rijtje thuis.”

https://twitter.com/AjaxVrouwen/status/1329689968168595458