Nieuwe maatregelen: geen toeschouwers en kantines vroeg dicht

Marco Oomen Fotografie

Alle landelijke media stellen dat er  vanavond op de persconferentie van het kabinet nieuwe maatregelen worden aangekondigd. Ook het voetbal zal worden geraakt. De verwachting is dat er voorlopig geen toeschouwers meer welkom zijn bij sportwedstrijden. Dat geldt zowel voor de profs als amateurs.

Vanavond vindt er een nieuwe persconferentie plaats met minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Naast het weigeren van toeschouwers bij voetbalwedstrijden wil men ook sportkantines (16.00 uur) vroegtijdig sluiten. Een bittere pil voor veel amateurclubs die deze inkomsten nodig heeft om te kunnen overleven. Het betekent opnieuw een flinke tegenslag voor het Nederlandse voetbal. Zo werden er afgelopen weekend bij Feyenoord – ADO Den Haag nog 13.000 toeschouwers toegelaten.

De persconferentie vindt vanavond om 19.00 uur plaats. Deze wordt live uitgezonden op radio en tv. Naast maatregelen die de sport raken, zullen ook andere branches opnieuw wijzigingen door moeten voeren. Zo zal de horeca voortaan om 22.00 uur sluiten.