‘Nieuwe Nederlandse interesse in Odgaard’

Credits: Marco Oomen Fotografie

Het Italiaanse avontuur van Jens Odgaard lijkt voorbij. Sassuolo, die de Deense aanvaller, afgelopen seizoen verhuurde aan SC Heerenveen, overweegt een definitieve transfer.

De Gazetta di Modena meldt dat Sassuolo overweegt om Odgaard te verkopen. De Deense aanvaller heeft ook komend seizoen geen zicht op een basisplaats. Sassuolo eindigde afgelopen seizoen op de achtste plaats. Met een aantal uitgaande transfers hoopt Sassuolo zich gericht te versterken. De absolute transferklapper moet sterspeler Jeremie Boga worden. Ook Odgaard ligt goed in de markt.

Met 7 goals in 24 competitieduels maakte Odgaard geen verpletterende indruk maar voldoende om als 21-jarige spits de aandacht te trekken. De Italiaanse krant schrijft over interesse uit Nederland, Rusland, Frankrijk en Denemarken. De grote vraag is of Sassuolo de 5 miljoen euro die het in 2018 voor Odgaard betaalde nog kan terugverdienen. Zijn marktwaarde wordt door Transfermarkt op 2,3 miljoen euro bepaald. Daarmee wordt het voor veel Nederlandse clubs een lastig verhaal.