Noa Lang loodst Club Brugge langs Eupen

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Noa Lang voelt zich als een vis in het water bij Club Brugge. Ook vandaag wist onze landgenoot zich positief te onderscheiden. In het competitieduel met KAS Eupen tekende hij voor twee goals en een assist.

De 21-jarige Lang voelde afgelopen zomer niet het vertrouwen van Ajax. In overleg met zijn zaakwaarnemer besloot Lang over de grens te kijken. De keuze viel op Club Brugge. Daar is de aanvaller in de eerste seizoenshelft uitgegroeid tot één van de smaakmakers. Zo ook vandaag weer in het eigen Jan Breydelstadion.

Vandaag, op Tweede Kerstdag, ontving Club Brugge op eigen veld KAS Eupen. Die club, in handen van investeerders uit Qatar, staat twaalfde in de Belgische Jupiler Pro League. Lang kreeg een vrije offensieve rol. Na 52 minuten spelen opende Lang met een wippertje de score. Zes minuten later verdubbelde hij de voorsprong. Na een terechte rode kaart van Hans Vanaken werd het nog even spannend. Vlak voor tijd bepaalde Okereke op aangeven van Lang de eindstand op 3-0. Lang deed dat met een fraai hakje.

Club Brugge, vandaag met Ruud Vormer en dus Noa Lang in de basis, blijft daarmee fier aan kop in de Pro League. Alleen het Genk van John van den Brom kan nog volgen. Het heeft vijf punten achterstand op Club Brugge maar nog wel twee wedstrijden tegoed. Met nieuweling Bas Dost er vanaf de jaarwisseling bij, hoopt Club Brugge opnieuw de Belgische titel te grijpen.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1342845345005527040