Nog geen profvoetbal voor talentvolle trainer

Credits: Marco Oomen Fotografie

Rick Adjei geldt als een van de meest veelbelovende trainers van Nederland. Inmiddels heeft hij zijn eerste seizoen bij Kozakken Boys in de Tweede Divisie er opzitten. Het leek er zelfs nog even op dat de 36-jarige trainer komend seizoen al in het profvoetbal actief zou zijn.

Zowel Fortuna Sittard als haar samenwerkingspartner FC Dordrecht klopten deze zomer al bij Adjei aan. Adjei in gesprek met Regio-voetbal: “Met mijn vorige club Unitas ben ik gepromoveerd naar de hoofdklasse. Bij Kozakken Boys kwam ik bij een mooie grote club en na één seizoen heb je al de interesse kunnen wekken van een club uit te eerste divisie. Dat had ik niet zo snel gedacht”.

“Het is natuurlijk hartstikke mooi dat Fortuna Sittard de club belt en dat je met ze in gesprek mag gaan. Ik heb gesprekken gevoerd, maar je moet ook kijken naar het moment. Ik ben realist en heb de zaken nauw afgewogen. Uiteindelijk heb ik besloten om de stap nog niet te maken en heb ik aangegeven dat het nét niet passend is op dit moment. In de toekomst misschien wel, al weet je niet of deze kans nog een keer voorbij komt.”

Adjei is nog niet klaar bij Kozakken Boys.  Adjei: “Het is leuk om trainer van Kozakken Boys te zijn. Het is een roerige club en één van de meest succesvolle clubs in de top van het amateurvoetbal. Je probeert een bepaald plan met elkaar waar te maken. Daar ben ik mee aan het werk. Een egotripper ben ik niet zo, maar het maakt me wel trots om bij deze club voor het tweede seizoen trainer te zijn.”