Noors avontuur voor Darren Maatsen

Darren Maatsen heeft een nieuw buitenlands avontuur te pakken. De aanvaller verruilt RKC Walawijk voor het Noorse Stabaek Fotball. Het is niet het eerste buitenlandse avontuur voor de 29-jarige Maatsen. Eerder was hij actief in Schotland, Cyprus en Griekenland.

Frank van Mosselveld, algemeen directeur van RKC Waalwijk: “Darren was de afgelopen twee jaar een voorbeeldprof, op en buiten het veld. Met zijn snel- en onbreekbaarheid was hij voor iedere tegenstander een plaag en van waarde voor het team. Via deze weg willen we Darren bedanken voor zijn periode bij ons RKC Waalwijk en veel geluk en gezondheid toewensen voor hetgeen dat op zijn pad komt in Noorwegen!”

Torgeir Bjarmann, sportdirecteur van Stabaek. ‘We hebben geprobeerd een spits te vinden die iets anders is dan de aanvallende spelers die we vanaf nu hebben. We wilden een aanvallende speler die een continue dreiging en spanning creëert bij de tegenstander, dus meer snelheid is uiterst belangrijk voor ons om in het team krijgt. Ik denk dat hij goed past in onze jeugdige omgeving, en hij zal klaar zijn om zijn debuut te maken in de strijd tegen Strømsgodset.’

Maatsen kwam in Nederland uit voor Excelsior, FC Den Bosch en Go Ahead Eagles. De afgelopen twee jaar droeg hij het shirt van RKC Waalwijk. In het buitenland speelde hij voor Ross County (Schotland), Ayia Napa (Cyprus) en Apollon Smirnis (Griekenland). Het is onbekend hoe lang Maatsen getekend heeft voor Stabaek. Maatsen kan volgende week woensdag al zijn debuut maken wanneer Stabaek thuis speelt tegen Strømsgodset IF.