Noors avontuur Werker ketst op laatste moment af

Foto: Marco Oomen Fotografie

Daryl Werker leek zijn buitenlandse avontuur te pakken te hebben. De verdediger reisde zelfs af naar Noorwegen. Toch kwam het uiteindelijk niet tot een akkoord. De Noorse club bleek meerdere ijzers in het vuur te hebben.

De 26-jarige Werker was de afgelopen jaren een vertrouwd gezicht in de defensie van Roda JC. Hij groeide zelfs uit tot aanvoerder. Toch kwam het deze zomer tot een vertrek. Er zou een te groot verschil tussen vraag en aanbod zijn. Daarom was Werker deze zomer transfervrij. Hij hield zijn conditie op peil bij MVV maar hoopte stilletjes op een buitenlands avontuur. Vooralsnog wil dat niet vlotten. Aanvankelijk leek hij op weg naar de Derde Bundesliga in Duitsland. Dat liep op niets uit.

Nu leek Noorwegen de volgende bestemming te worden. Gesprekken tussen Werker en Stabaek verliepen voorspoedig. Toch kwam het opnieuw niet tot een deal. En dat zal ook niet meer gebeuren. Stabaek heeft inmiddels de 27-jarige Gustav Valsvik gehuurd van competitiegenoot Rosenborg BK. Werker moet zodoende blijven zoeken naar een nieuwe club. Door zijn transfervrije status heeft hij niet te maken met de gesloten transfermarkt.

Stabaek is de huidige nummer negen in de Eliteserien, het hoogste niveau van Noorwegen. Die club legde eind juni al Darren Maatsen vast. Hij kwam over van RKC Waalwijk. Maatsen blijft dus de enige Nederlandse speler bij Stabaek.