Northampton als nummer zeven naar League One

Bron: Marco Oomen Fotografie

De League One is een absoluut walhalla voor bijzondere voetbalreizen. Illustere clubs uit vervlogen tijden met vaak stadions die een likje verf zeker niet misstaan. Op maandagavond werd bekend welke vierde ploeg uit de League Two naar de League One promoveert.

Ground hopping is al langer niet meer een fenomeen. Het blijft aan populariteit winnen. Helaas is het door corona en de bijbehorende maatregelen al een tijdje niet meer mogelijk. In het seizoen 2020-2021 hopen voetbalfans wereldwijd weer een bezoek te brengen aan de Engelse profcompetities. In de League One gaat er nog al wat veranderen. Bury werd tussentijds al failliet verklaard en uit de competitie genomen. Ook voetbalbolwerken als Tranmere Rovers, Southend United en Bolton Wanderers dalen af.

Vanuit de League Two is vandaag de laatste promovendus bekend. Eerder was al duidelijk dat kampioen Swindon Town en de nummers twee en drie, Crewe Alexandra en Plymouth Argyle, gaan promoveren. Nummer zeven Northampton Town won vandaag de playoffs om promotie. Het was vanavond op een leeg Wembley te sterk voor Exeter. Het werd maar liefst 0-4 voor The Cobblers zoals de bijnaam van Northampton Town luidt.

Deze 18 ploegen spelen komend seizoen (2020-2021) in de League One

 1. Peterborough
 2. Sunderland
 3. Doncaster Rovers
 4. Gillingham FC
 5. Ipswich Town
 6. Burton Albion
 7. Blackpool
 8. Bristol Rovers
 9. Shrewsbury Town
 10. Lincoln Rovers
 11. Accrington Stanley
 12. Rochdale AFC
 13. Milton Keynes
 14. Wimbledon
 15. Swindon Town (gepromoveerd)
 16. Crewe Alexandra (gepromoveerd)
 17. Plymouth Argyle (gepromoveerd)
 18. Northampton (gepromoveerd)

De overige zes clubs?

 • Wycombe Wanderers, Oxford United, Portsmouth en Fleetwood Town strijden nog om 1 promotieticket naar de Championship. De andere drie clubs spelen ook komend seizoen in League One.
 • Uit de Championship dalen de onderste 3 clubs af naar de League One. Met nog 7 duels te gaan zouden Huddersfield Town, Luton en Barnsley degraderen. De verschillen onderin de Championship zijn echter klein.

Nederlanders in League One

Gervane Kasteneer promoveerde met Coventry City naar de Championship. Doelman Jordi van Stappershoef (Bristol Rovers) is vooralsnog de enige Nederlandse voetballer die komend seizoen in de League One actief is. Daar zal het ongetwijfeld niet bij blijven!